Internationale kontraktforhold

Danmark er som eksportnation helt afhængig af en smidig verdenshandel. Handel over grænser giver anledning til en række juridiske overvejelser. Vores team af specialister er klar til at rådgive om lovvalg, værneting samt hvilke elementer af internationale standard handelsbetingelser og internationale handelskonventioner, som man bør overveje at fravige eller supplere.

Danmark er som eksportnation helt afhængig af en smidig verdenshandel. Handel over grænser giver anledning til en række juridiske overvejelser. Vores team af specialister er klar til at rådgive om lovvalg, værneting samt hvilke elementer af internationale standard handelsbetingelser og internationale handelskonventioner, som man bør overveje at fravige eller supplere.

Internationale handelsbetingelser

Vi rådgiver danske og internationale virksomheder samt offentlige organisationer, når der købes og sælges i henhold til internationale standard handelsbetingelser. Handelsbetingelserne kan som udgangspunkt godt benyttes i uændret form, men det kræver en nærmere analyse af det konkrete produkt og de konkrete omstændigheder.

Vores team af specialister kan bistå med forståelse og indsigt og rådgive om det korrekte valg af betingelser samt eventuelle nødvendige justeringer. Videre bistår vi, hvis der måtte opstå tvister.

CISG

CISG, der også kaldes den internationale købelov, er en forkortelse af United Nations Convention on Contracts for the International Sale of Goods. FN-konventionen, der er tiltrådt af mere end 80 lande, gælder for internationale aftaler om køb og salg af løsøre mellem erhvervsdrivende. Der er væsentlige forskelle mellem CISG og den danske købelov, som det er vigtigt at kende som erhvervsdrivende, før man indgår internationale kontrakter. Vi rådgiver om, hvornår CISG finder anvendelse, og hvilken betydning CISG har for parternes retsstilling.    

Incoterms

Incoterms er verdens mest udbredte handelsklausuler udarbejdet af ICC (International Chamber of Commerce). Incoterms regulerer sælgers og købers ansvar i relation til risikoovergang, transport, omkostninger og forsikring. Vi rådgiver om valget og forståelsen af de forskellige Incoterms og har mange års erfaring hermed.

Mekaniske, elektriske og elektroniske produkter

For handel med mekaniske, elektriske og elektroniske produkter er der særligt to forskellige typer af internationale handelsbetingelser, der gør sig gældende for handel til og fra Danmark. På europæisk plan er det Orgalime-betingelserne, og på nordisk plan er det NL-betingelserne.

Orgalime-betingelserne er udarbejdet af Orgalim, der er en sammenslutning af de nationale industriforeninger i Europa, heriblandt Dansk Industri, men også af fælles europæiske brancheorganisationer for forskellige nicheproducenter. Orgalime-betingelserne kommer i en lang række versioner og med diverse tillæg.

På fælles nordisk plan er der udarbejdet lignende betingelser af de nordiske industriforeninger – de såkaldte NL-betingelser (Almindelige leveringsbetingelser for leverancer af maskiner og andet mekanisk, elektronisk udstyr mellem Danmark, Finland, Norge og Sverige samt inden for disse lande). Disse kommer ligeledes i forskellige versioner og udgaver såsom NL, NLM, NLS, NLG mv.

Vi rådgiver købere og sælgere i forhold til at vælge de rigtige betingelser og hjælper med de nødvendige justeringer.

Tvister

Vi fører og afslutter hvert år ca. 1.700 retssager, heraf 60-80 i Højesteret. Vi repræsenterer også kunder i mere end 100 sager om voldgift, inkl. faglig voldgift. Det gør os til Danmarks førende retssagskontor.

Vi vinder langt de fleste af de retssager, som vi gennemfører til dom. I de andre – forligte eller hævede retssager – opnår vi oftest medhold. Målet er altid at opnå det optimale resultat for jer som kunde.