Stanley Stener Nielsen: Vi rådgiver, når der er noget stort på spil

Stanley Stener Nielsens karriere hos Poul Schmith/Kammeradvokaten startede egentlig med det, der skulle have været et 2-årigt udlån fra Justitsministeriet. Men han blev bidt af de store, komplekse samfundsrelevante sager, karrieremulighederne og de gode kolleger og valgte at blive i firmaet.

Stanley Stener Nielsens karriere hos Poul Schmith/Kammeradvokaten startede egentlig med det, der skulle have været et 2-årigt udlån fra Justitsministeriet. Men han blev bidt af de store, komplekse samfundsrelevante sager, karrieremulighederne og de gode kolleger og valgte at blive i firmaet.

Og samfundsrelevante sager har der været nok af, siden Stanley trådte ind ad døren i 2017.

Han har været involveret i rådgivningen i mange store sager, som også er kendt i offentligheden, f.eks. sagen om olieindvinding i Nordsøen, Lynetteholmen, håndtering af coronaindsatsen og senest udbetaling af erstatning til minkavlere og følgeerhverv. Herudover har Stanley været med til at føre flere store retssager om bl.a. Danmarks indkøb af nye kampfly, stemmeret til Folketingsvalg og gruppesøgsmålet om erstatning for indførelsen af nyt digitalt tinglysningssystem i Danmark.

På spørgsmålet om, hvad der gør firmaet til noget særligt, er Stanley ikke i tvivl:

”Vi er i stand til at tiltrække mange af de dygtigste profiler og talenter i branchen og er gode til at samarbejde og lære af hinanden. Det er en stor fordel, da vores rådgivning ofte omfatter flere komplekse retsområder og ofte kræver betydelige ressourcer.

Jeg er utrolig glad for mine kolleger og vores stærke sammenhold. Det er en fornøjelse at gå på arbejde og hver dag samarbejde med så dygtige folk om at løse sagerne. Og vi har det virkelig sjovt, mens vi arbejder.

Vi har som firma en nær tilknytning til staten, og selvom vi også har mange private klienter, har den nære tilknytning til staten været med til at gøre firmaets rådgivning meget samfundsaktuel. Det sætter sit præg på medarbejderne og på firmaet og er med til at gøre den juridiske rådgivning endnu mere nærværende og interessant.”

Når de store sager dukker op, kræver det ofte, at rådgivning og opgaveløsning sker i tæt samarbejde med klienten. I Stanleys tilfælde har han derfor også i perioder været udstationeret hos klienterne som f.eks. Sundhedsstyrelsen, Finanstilsynet og Skattestyrelsen for at løse en større opgave. Det har givet en unik mulighed for at komme tættere på klienten og derved yde en ekstraordinær rådgivning, hvor klienten også kan drage nytte af Stanleys brede ledelsesmæssige og juridiske kompetencer.

Stanley blev i 2022 udtaget til firmaets High Potential Program, der er et fast track-forløb for særligt talentfulde jurister med partnerambitioner. Han blev i 2024 udnævnt til partner.

Ingen sag løses alene

Stanley har i de seneste år ledet flere store projekter og advokatundersøgelser. Det har sat ham i spidsen for en større gruppe medarbejdere.

”De store projekter er blevet en vigtig del af mit arbejdsliv, og jeg trives med at lede større teams af medarbejdere. Projekterne handler ofte om vidt forskellige retsområder, og det har en særlig drivkraft. Det er ekstra spændende for mig, når rådgivningen krydser hen over flere forskellige juridiske discipliner. Og når vi lykkes med at få sammensat et godt hold af medarbejdere, som sammen lykkes med at rådgive i et tempo og en kvalitet, som kun få kan.”

Alt dette ville ikke være muligt uden tæt samarbejde med kolleger i teamet og på tværs af firmaet, hvor sager og problemstillinger altid sendes derhen, hvor de løses bedst:

”I vores projekter trækker vi på specialistkompetencer i hele huset, der oplever det som et privilegie at blive spurgt. Hvert juraområde i firmaet kommer som regel i spil i de store sager. Pt. arbejder vi meget tæt sammen med vores kolleger på Aarhus-kontoret. Det gode samarbejde hele vejen rundt gør, at vi kan svare hurtigt og klart, hvilket ofte er helt essentielt både i små og store sager.”

Stanley gør meget ud af at bygge et hold og en kultur op, som både er rar at være en del af, og hvor man lærer noget.

”Min indstilling er altid at levere et ordentligt stykke arbejde og sætte mine kolleger i stand til at levere rådgivning på højeste niveau, og det er sjovt at supervisere fuldmægtige og advokater på de forskellige projekter, så vi sammen når i mål med et godt resultat for vores klient.”

En tur i kajak

Med den opgaveportefølje skulle man ikke tro, at der er tid til meget andet. Men for Stanley er det ikke et enten eller.

”Jeg har fundet en rigtig god arbejdsform, hvor jeg selvfølgelig bruger en del tid på mine sager, men samtidig nyder den store fleksibilitet, der er i livet som advokat. Jeg prioriterer at have tid til at ses med venner og familie efter arbejde, og jeg træner og spiller volleyball. I sommerhalvåret nyder jeg også at sejle kajak og spille tennis, hver gang muligheden byder sig."

Hold dig opdateret: Få juridisk viden og indsigter fra vores eksperter direkte i din indbakke

Når du tilmelder dig vores nyhedsbreve, bliver du opdateret på seneste nyt fra de retsområder, som du ønsker at følge. Du får også adgang til kommende kurser, webinarer og arrangementer – alt sammen designet til at holde dig informeret og ajour. Uanset om du er på udkig efter rådgivning, viden eller netværksmuligheder, er vores nyhedsbreve din nøgle til det hele.