Specialist i samfundskritisk infrastruktur fylder 40

Andreas Estrup Ippolito, partner og advokat hos Poul Schmith/Kammeradvokaten, fylder 40 år den 6. maj. Andreas er ikke en mand, der spilder tiden. Hans drivkraft gennem karrieren har været at få det maksimale ud af sine evner, og han er i dag en anerkendt specialist inden for kommercielle kontrakter og udbudsret med fokus på den samfundskritiske infrastruktur.

Andreas Estrup Ippolito, partner og advokat hos Poul Schmith/Kammeradvokaten, fylder 40 år den 6. maj. Andreas er ikke en mand, der spilder tiden. Hans drivkraft gennem karrieren har været at få det maksimale ud af sine evner, og han er i dag en anerkendt specialist inden for kommercielle kontrakter og udbudsret med fokus på den samfundskritiske infrastruktur.

En karriere kendetegnet af store sager og projekter

Gennem sine snart 14 år i firmaet har Andreas været involveret i alt lige fra de første danske OPP-projekter, anskaffelsen af forsvarets nye kampfly, infrastrukturprojekter i udviklingslandene, multiarenaen i Ørestaden, en ny kommunikationsinfrastruktur og udviklingen af den kollektive transport inden for særligt jernbanen. For tiden er arbejdet koncentreret om forsyning, energi og transport, hvor både den grønne omstilling og de forøgede trusler mod vores sikkerhed står højt på dagsordenen.

Karrieren hos Poul Schmith/Kammeradvokaten startede i 2008, og efter at have været igennem firmaets særlige talentudviklingsprogram blev Andreas i 2016 udnævnt til partner. Undervejs har der også været tid til en afstikker til London fra 2012 til 2013, hvor Andreas fik endnu mere tid til at dyrke de internationale perspektiver, som også optager ham meget, ikke mindst på grund af hans blandede ophav (dansk-italienske forældre og Stockholm som fødeby).

Det er blevet til mange og store sager gennem årene. Fra den seneste tid fremhæver Andreas selv indkøbet af DSB’s nye el-tog som en opgave, der har gjort særligt indtryk, da den kommer til at få stor betydning for rigtig mange i det danske samfund i årene, der kommer. Ligesom projekterne af betydning for den nationale sikkerhed – hvad enten det har været sikkerhed i klassisk forstand, cybersikkerhed eller behovet for en øget forsyningssikkerhed og uafhængighed – også fylder meget i bevidstheden.

”Det er op til hver enkelt af os at finde ud af, hvad der driver værket, og der kan selvfølgelig være flere facetter på det. Men for mig er det helt klart en vigtig drivkraft at få lov til at være med dér, hvor man kan gøre en forskel i et bredere perspektiv,” forklarer Andreas. ”Det er et kæmpe privilegium.”

Tid til andet end sagerne

Med så store sager på sit bord er det oplagt at spørge, om der overhovedet er tid til andre ting. ”Det skal der være,” siger Andreas, der bl.a. har prioriteret at holde forældreorlov med sin lille søn, hvilket han oplevede som uproblematisk at gøre, selv i en partnerrolle. Der bliver også tid til en fodboldkamp med vennerne i ny og næ, surfing om sommeren og snowboard om vinteren. Om kort tid er der planlagt en cykeltur til Spanien med nogle kolleger. Andreas indrømmer dog gerne, at han nok ikke er den, der får tid til at træne mest op til den tur. Men netop samværet med kollegerne er en væsentlig drivkraft for Andreas:

”Jeg sætter virkelig meget pris på at være i et firma fuld af kolleger, som også er blevet venner, og som jeg nyder at være sammen med. Det gode, tætte samarbejde med både kolleger, kunder og samarbejdspartnere er i lige så høj grad noget, der driver mig. Og så er det virkelig en god følelse at være en del af et så bomstærkt hold.”

Infrastruktur

Rådgivning af jurister specialiseret i infrastrukturprojekter. Vi har stor erfaring med at bistå i infrastrukturprojekter som veje, broer, tunneller, jernbaner, udbud af offentlig transport og havvindmølleprojekter.

Se mere

Hold dig opdateret: Få juridisk viden og indsigter fra vores eksperter direkte i din indbakke

Når du tilmelder dig vores nyhedsbreve, bliver du opdateret på seneste nyt fra de retsområder, som du ønsker at følge. Du får også adgang til kommende kurser, webinarer og arrangementer – alt sammen designet til at holde dig informeret og ajour. Uanset om du er på udkig efter rådgivning, viden eller netværksmuligheder, er vores nyhedsbreve din nøgle til det hele.