Partner Rikke Hoffensetz Andresen: Skarp prioritering er fundamentet for succes

Allerede som 12-årig vidste Rikke Hoffensetz Andresen, at hun ville være advokat og i slutningen af tyverne, at hun ville forfølge partnervejen. Siden har hun målrettet bygget karrieren op med fuldt fokus på fast ejendom, men samtidig med plads til familieliv. Den 18. februar fylder hun 40 år.

Allerede som 12-årig vidste Rikke Hoffensetz Andresen, at hun ville være advokat og i slutningen af tyverne, at hun ville forfølge partnervejen. Siden har hun målrettet bygget karrieren op med fuldt fokus på fast ejendom, men samtidig med plads til familieliv. Den 18. februar fylder hun 40 år.

Netop planlægning, afklarethed og fastholdelse af fokus har kendetegnet Rikkes karriere hele vejen fra advokatfuldmægtig til advokat - og senere partner. Ikke alene står hun bogstavelig talt tidligere op end de fleste hver morgen for at have god tid med datteren Dicte på tre år og bonusdatteren Nicoline på 10 år. Men hendes karriere bærer også præg af en velovervejet forberedelse.

Et halvt år før kandidatgraden var i hus, havde hun landet jobbet som advokatfuldmægtig med vægt på transaktioner inden for fast ejendom – et fagområde hun lige siden har haft fokus på at blive en af de bedste indenfor. I de første år som advokat gjorde hun det klart for sin daværende chef, at hun ønskede at opnå en partnertitel, og hun lagde derfor sammen med ham grundstenene til karrierevejen frem mod en partnerstilling.

Byggede nyt team op

Rikke kom til Poul Schmith/Kammeradvokaten i august 2017, hvor hun sammen med sin kollega Philip Prochownik skulle opbygge en afdeling for fast ejendom.
Hun havde år tilbage stiftet nært bekendtskab med firmaet, da hun over en længere periode repræsenterede modparten i en kompleks transaktionssag.

”Samarbejdet bar præg af en grundlæggende ordentlighed. Der blev gået til stålet på den gode måde med et fagligt højt niveau og en tillidsfuld tilgang blandt os rådgivere, som gjorde, at sagen lykkes. Jeg tænkte, at hvis resten af firmaet agerede sådan, så ville jeg gerne være en del af det”, forklarer hun om skiftet.

Skiftet til Poul Schmith/Kammeradvokaten gav hende og Philip gode muligheder for at prøve nogle nye forretningskoncepter af, som de havde gået og overvejet. Sammen fik de planlagt grundlaget for det, der allerede i dag må betegnes som en succes.

”Vi havde en ide om, at vi ville kunne optimere sagsprocesser og dermed spare tid og omkostninger for vores klienter, hvis vi samlede de rigtige kollegaer med det rigtige kompetenceniveau, og vi valgte derfor helt bevist at ansætte en række senioradvokater på et højt fagligt niveau med stor kommerciel forståelse”.

Tilgangen viste sig at være helt rigtig. Siden er teamet vokset til nu 17 jurister. Også her har skarp prioritering spillet en central rolle.

”Vi har fokus på transaktioner, det almene område, udviklingsprojekter, byudvikling og lejeret. Og vi kan se, at vi med vores team får sagerne skåret rigtig til fra starten af. Det giver en god sagsproces og høj kvalitet, hvor tiden udnyttes optimalt, og omkostningerne derfor kan holdes på et fornuftigt niveau for klienterne”, forklarer hun.

Rikke tilføjer, at en anden årsag til teamets vellykkede udvikling også handler om, at de vægter kommunikation og transparens højt mellem medarbejdere og ledere samt uddelegering af ansvar.

”Det her er noget, vi gør sammen, og alle har et ansvar og del i succesen. Vi taler og kommunikerer derfor meget åbent sammen i teamet. Det er vigtigt, at vi får skabt en loyalitet og et bånd af tillid til hinanden. Jeg lægger vægt på, at vi i teamet har det godt og sjovt sammen og er glade for at gå på arbejde. Fleksibilitet og tilpasning til den enkelte medarbejders dagligdag/rytme er vigtigt, da dette giver et højere performanceniveau. Dette er en del af hele firmaets DNA, og ikke kun vores team”.

Rikke trådte i marts måned 2019 ind i firmaets bestyrelse – en post som hun er stolt af og ydmyg overfor.

”Det giver en fantastisk indsigt i virksomheden og mulighed for at påvirke. Det er en meget moderne og lydhør bestyrelse, som arbejder på et fagligt højt niveau, og hvor alle er meget engageret i udviklingen af vores fælles virksomhed”.

Målrettet prioritering

Når man spørger Rikke om, hvordan det kan være, at der stadig er forholdsvis få kvindelige partnere i advokatbranchen, forklarer hun, at det er hendes opfattelse, at fordomme hos kvinderne selv ofte er medvirkende til, at de afskriver muligheden nærmest pr. automatik. For man kan ifølge hende godt gøre partnerkarriere og f.eks. stadig være der for sin familie. I hendes optik drejer det sig igen om målrettet prioritering og planlægning.

”Man skal på et tidligt tidspunkt være afklaret omkring, hvad der skal til, og så skal man have nogle, der bakker en op både på jobbet og derhjemme, og det er afgørende, at man er fuldstændig klar i sin kommunikation om, hvad man vil. Derudover handler det om at have fokus på det, der betyder noget for en, og så sortere andre ting fra. Man skal erkende, at man ikke kan det hele”, siger hun og uddyber:

”Vi har i dag en høj grad af fleksibilitet i jobbet som advokater, som giver gode muligheder for at tilrettelægge tingene på en måde, der passer til ens liv. Omvendt kræver jobbet også stor fleksibilitet af dig, idet du som rådgiver altid skal prioritere din klient samt opgaven. Det er derfor afgørende, at man er i stand til at bruge sin tid rigtigt. Jeg prioriterer bl.a. at gå til rytmik og svømning med Dicte og at få trænet. Det er faste punkter i min kalender. Til gengæld har vi uddelegeret alle praktiske opgaver, der kan uddelegeres derhjemme. Jeg deltager i firmaet kun i møder, hvor det er vigtigt, at netop jeg er med. Det er målrettet prioritering, men det er nødvendigt”, understreger hun.

Hold dig opdateret: Få juridisk viden og indsigter fra vores eksperter direkte i din indbakke

Når du tilmelder dig vores nyhedsbreve, bliver du opdateret på seneste nyt fra de retsområder, som du ønsker at følge. Du får også adgang til kommende kurser, webinarer og arrangementer – alt sammen designet til at holde dig informeret og ajour. Uanset om du er på udkig efter rådgivning, viden eller netværksmuligheder, er vores nyhedsbreve din nøgle til det hele.