Når man ikke ligefrem følger den slagne vej

Advokatfuldmægtig Esbern Frank Syhler-Hansen skiller sig en smule ud fra mængden af fuldmægtige i firmaet. Han er nemlig bankuddannet og startede sin karriere i den finansielle sektor, hvor han arbejdede i 15 år. Først efter at have læst cand.jur. på deltid i godt fire år ved siden af sit fuldtidsjob, valgte Esbern at fortsætte karrieren hos Poul Schmith/Kammeradvokaten.

Advokatfuldmægtig Esbern Frank Syhler-Hansen skiller sig en smule ud fra mængden af fuldmægtige i firmaet. Han er nemlig bankuddannet og startede sin karriere i den finansielle sektor, hvor han arbejdede i 15 år. Først efter at have læst cand.jur. på deltid i godt fire år ved siden af sit fuldtidsjob, valgte Esbern at fortsætte karrieren hos Poul Schmith/Kammeradvokaten.

Denne artikel blev skrevet, da Esbern Frank Syhler-Hansen var advokatfuldmægtig. Den 3. november 2022 fik Esbern Frank Syhler-Hansen bestalling som advokat.

Der kan være mange forskellige veje ind i advokatbranchen. For advokatfuldmægtig Esbern Frank Syhler-Hansen opstod interessen for juraen, da han i sit job i en bank befandt sig i krydsfeltet mellem den finansielle sektor og den finansielle regulering.

”Mine ansvarsområder var primært inden for markedsmisbrugsforordningen og investorbeskyttelsebekendtgørelsen, og specielt håndtering af intern viden og markedsmanipulation var mine fokusområder”, siger Esbern.

Mødet med de juridiske problemstillinger gav Esbern blod på tanden til at tage en cand.jur. på deltid på SDU. ”En typisk hverdag i den periode bestod af arbejde i banken fra kl. 8-17 og selvstudie fra kl. 20 til midnat. Heldigvis fandt jeg tid ind i mellem til min hustru og vores to børn,” fortæller Esbern om de godt fire år, det tog ham at tage kandidaten. Herefter var han klar til at prøve kræfter med arbejdet hos et advokatfirma.

Teamwork er nøglen

I dag er Esbern tilknyttet afdelingen for insolvens, hvor han er en del af et team, der yder rådgivning i spændingsfeltet mellem lovgivning, it-systemer, data og forretningsprocesser. Teamet arbejder med gældsinddrivelse, hvor Esberns primære opgave er at hjælpe staten med oprydningen efter EFI (Et Fælles Inddrivelsessystem).

”Det projekt jeg sidder på, er et ret stort omfattende projekt opdelt i flere undergrupper med flere individuelle teams. Man arbejder hovedsageligt i sit eget team med det fokusområde, teamet er tildelt inden for de enkelte spor i projektet, men ofte opstår der problemstillinger, der kræver samarbejde med flere af de andre teams,” fortæller Esbern.

Planlæg, men forvent det uventede

Hele projektet planlægges for 10 uger ad gangen, så Esbern ved oftest nogenlunde, hvordan hans kalender ser ud 10 uger frem. En typisk uge vil indeholde mange mails, opkald og virtuelle møder med kollegaer og klienter. Teamet har blandt andet afsat to hele dage hver uge til møder med klienter, hvor problemstillinger, udfordringer og løsninger bliver gennemgået og drøftet.

Det sker heller ikke sjældent, at der sniger sig sager ind fra sidelinjen med meget korte tidsfrister: ”De sager, der pludseligt og uventet lander på ens bord, er spændende at have med at gøre. Det skyldes, at det kan være alt mellem himmel og jord inden for det retslige område, vi dækker i mit team, og ikke mindst fordi de nogle gange har karakter af ”smid-alt-hvad-du-har-i-hænderne”,” fortæller Esbern og fortsætter: ”Jeg husker især en sag, hvor jeg skulle afdække hæftelsesforhold omkring grøn ejerafgift på en leasingbil. Når den grønne afgift ikke er betalt efter flere rykkere, er det så hos leasingtager eller leasinggiver, at gælden kan kræves inddrevet? Det lyder måske relativt simpelt at afklare, men det skulle vise sig, at problemstillingen havde flere aspekter, der skulle inddrages og afklares, før løsningen var klar.” Sagen skulle bruges i en konkret tvist, og Esberns rolle var at afdække det juridiske i sagen og udarbejde det løsningsmateriale, der skulle præsenteres for klienten: ”Det var en udfordring, hvor den juridiske værktøjskasse for alvor kom i spil, og så er det jo en fed følelse, når man kommer i mål.”

Alle veje fører til Rom

Det siges, at alle veje fører til Rom. Det er måske nok en overdrivelse, men hos Poul Schmith/Kammeradvokaten opleves det kun positivt, at man ikke nødvendigvis har taget den slagne vej til en stilling som fuldmægtig. Den erfaring, der opsamles undervejs, viser sig oftest at være meget brugbar i en hverdag med alsidige arbejdsopgaver. Esberns team ville i hvert fald ikke være hans erfaring fra den finansielle sektor foruden.

Hold dig opdateret: Få juridisk viden og indsigter fra vores eksperter direkte i din indbakke

Når du tilmelder dig vores nyhedsbreve, bliver du opdateret på seneste nyt fra de retsområder, som du ønsker at følge. Du får også adgang til kommende kurser, webinarer og arrangementer – alt sammen designet til at holde dig informeret og ajour. Uanset om du er på udkig efter rådgivning, viden eller netværksmuligheder, er vores nyhedsbreve din nøgle til det hele.