Juridisk ”go-to guy” inden for den almene boligsektor fylder 40 år

Partner og advokat Henrik Meden er specialist inden for det almene boligbyggeri. Det er ham, boligorganisationerne ynder at ringe til, når nye projekter skal søsættes, eller problemerne rammer, og ting går i hårdknude. Henrik brænder for sit fagområde og er grundlæggende enormt optaget af at arbejde med noget, som giver mening i et bredere samfundsmæssigt perspektiv. Og så går han gerne forrest og bruger sig selv som rollemodel i hele den kulturrejse, advokatbranchen er på i forhold til diversitet og mangfoldighed. Den 6. maj fylder Henrik 40 år.

Partner og advokat Henrik Meden er specialist inden for det almene boligbyggeri. Det er ham, boligorganisationerne ynder at ringe til, når nye projekter skal søsættes, eller problemerne rammer, og ting går i hårdknude. Henrik brænder for sit fagområde og er grundlæggende enormt optaget af at arbejde med noget, som giver mening i et bredere samfundsmæssigt perspektiv. Og så går han gerne forrest og bruger sig selv som rollemodel i hele den kulturrejse, advokatbranchen er på i forhold til diversitet og mangfoldighed. Den 6. maj fylder Henrik 40 år.

Henrik er en del af Poul Schmith/Kammeradvokatens afdeling for Fast Ejendom og beskæftiger sig primært med rådgivning inden for det almene boligbyggeri. Sammen med sit team rådgiver han boligorganisationerne og administratorerne i hele værdikæden – fra idé til grundkøb og projektudvikling samt lejeforhold og beboerdemokrati, når projektet er gået i drift. Og netop det at kunne være med i hele processen elsker han ved sit arbejde. Projekterne fordeler sig over hele landet, blandt de mest aktuelle er dog arbejdet for flere forskellige boligorganisationer i Carlsberg Byen i København, erhvervelsen og konverteringen af 650 private boliger til almene boliger på Frederiksberg og Ceres Byen i Aarhus.

Brænder for den gode sag

Interessen for det almene område opstod allerede i Henriks første job efter studierne – på et lille advokatkontor uden for København, hvor han fik til opgave at yde juridisk rådgivning til Domea.dk, en af Danmarks største almene administrations- og rådgivningsvirksomheder. Efter et par år var interessen for området kun vokset, og Henrik endte med at blive ansat hos Domea.dk, hvor han de næste otte år opbyggede en stor forretningsmæssig og kommerciel indsigt.

”Jeg øjnede hurtigt, at det almene var et ganske særligt og sindssygt spændende nicheområde inden for Fast Ejendom. Hos Domea.dk var jeg så heldig at have en chef, som inviterede mig med helt ind i maskinrummet, og jeg sad blandt andet med på direktionsmøder og hovedbestyrelsesmøder, hvilket gav mig en unik indsigt – ikke bare på det juridiske plan, men også ledelsesmæssigt og strategisk. At have en forståelse for de processer, der foregår inde i en boligorganisation, er en enorm styrke i dag, hvor jeg igen er tilbage på den anden side af skrivebordet. Det er meget vigtigt for mig at levere en værdiskabende rådgivning, og at kunderne betragter mig som en trusted advisor, som de roligt kan række ud og betro sig til,” fortæller Henrik, der ikke er et sekund i tvivl om, hvorfor det almene boligområde appellerer til ham.

”I bund og grund så brænder jeg for den gode sag. Når man beskæftiger sig med det almene segment, så er der ingen, der skal tjene på tingene, men derimod gælder det om at få mest mulig mursten ud af den pose penge, vi kommer med, når vi skal bygge nyt. Det er det, jeg synes, der er det fine ved det hele – at det grundlæggende bare handler om at være med til at skabe en god tryg bolig, som alle har råd til at betale. Og det er dejligt at kunne være med til at bidrage bare en lille smule til sådant et projekt.”

Vil gerne rykke på normerne i advokatbranchen

Henrik er ambitiøs og dedikeret – ikke kun i forhold til sit fagområde og kunderne, men også i forhold til sin lederrolle. Han går gerne forrest og bruger sig selv som rollemodel for at rykke på normerne i en traditionel branche, der dog langsomt er ved at ændre sig.

”Jeg er meget optaget af hele den kulturrejse, advokatbranchen er på. Omkring måden at arbejde på og det øgede fokus på diversitet og mangfoldighed. Jeg vil for eksempel gerne være med til at ændre på den holdning, der har været i branchen omkring, at du ikke kan gå, før der er en partner, der er gået. Selvfølgelig kan du det. Selvfølgelig skal der være balance i dit arbejdsliv. Selvfølgelig skal du have tid til at hente et barn – eller gå til padel, hvis det er det, du vil. Det betyder enormt meget for mig at være en rollemodel på det område. Hele diversitetsdebatten fylder i det hele taget rigtig meget for mig – at der er plads til alle, og at man ser forskelligheder som en styrke.”

Ud over diversitetsagendaen, så er det også vigtigt for Henrik at være en leder, som giver ansvar fra sig og udviser tillid. Han elsker at se folk vokse med opgaverne, og selvom han godt ved, at det kan lyde lidt floskelagtigt, så er han meget bevidst om, at han først selv er en succes, når dem, han leder, er en succes.

Privat

Henrik bor i Nordhavn med sin mand Lars og deres søn på seks år, som de har med en veninde. Han elsker at løbe, og selvom tiden ikke længere er der til at træne op til den fulde marathon-distance, så løber han stadig en del halvmaratons og snører løbeskoene minimum et par gange om ugen. Ud over at være bidt af en gal løbeentusiast, så er Henrik også en stor nørd inden for dansk film fra 1950-1960’erne – ”jeg ved alt,” afslutter han med et stort grin. 

Hold dig opdateret: Få juridisk viden og indsigter fra vores eksperter direkte i din indbakke

Når du tilmelder dig vores nyhedsbreve, bliver du opdateret på seneste nyt fra de retsområder, som du ønsker at følge. Du får også adgang til kommende kurser, webinarer og arrangementer – alt sammen designet til at holde dig informeret og ajour. Uanset om du er på udkig efter rådgivning, viden eller netværksmuligheder, er vores nyhedsbreve din nøgle til det hele.