Fra CBS til et af landets største advokathuse

Denne artikel blev skrevet, da Mia Hansen Iversen var erhvervsjuridisk fuldmægtig. Den 1. august 2022 blev Mia Hansen Iversen erhvervsjuridisk rådgiver.

”Det er måden, man arbejder med juraen på”

Mia har prøvet kræfter med juraen i studiejobs inden for flere forskellige brancher. Første studiejob var i en bank, herefter i et forsikringsmæglerfirma, og under kandidatstudiet lavede hun juridisk arbejde i en fagforening.

Jeg fik under min studietid arbejdet med flere forskellige juridiske emner i forskellige brancher og indså i den forbindelse, at det ikke nødvendigvis var et specifikt juridisk speciale, jeg syntes, var spændende, men derimod den måde man arbejder med juraen på, uanset område,” siger Mia.

Erhvervsjurist i et advokatfirma

I løbet af studietiden var Mia på virksomhedsbesøg hos Poul Schmith/Kammeradvokaten. Her fik hun øjnene op for, at erhvervsjurister i høj grad også har en plads i advokatbranchen og bliver ansat på lige fod med dem, der har læst en cand.jur. Fuldmægtiguddannelsen hos Poul Schmith/Kammeradvokaten giver god mulighed for at afprøve forskellige juridiske områder i løbet af de tre år, og netop dét var afgørende for, at Mia valgte at søge en stilling i firmaet.

En hverdag med masser af teamwork

Mia er i dag tilknyttet firmaets insolvensafdeling, hvor hun i arbejdet med et større sagskompleks er i berøring med mange forskellige fagområder lige fra persondataregler til finansieringsret.

”Fordi jeg arbejder på en større sag, er vi også flere kollegaer tilknyttet, og mange af mine arbejdsopgaver udføres i et tæt samarbejde,” fortæller Mia.

I det daglige har hun tæt kontakt med sine kolleger, hvor de løbende gør status og drøfter sagen og arbejdsopgaverne. Under nedlukningen pga. COVID-19 har det ikke været muligt lige at gå ind til kollegaen ved siden af, og derfor har der været flere telefonopkald og en masse virtuelle møder via Teams. ”Men det fungerer fint alligevel, selvom vi glæder os til at kunne arbejde fysisk sammen igen, ” fortæller Mia.

”En af de ting, jeg rigtig godt kan lide ved at arbejde på et større projekt, er, at jeg ved starten af ugen har et nogenlunde billede af, hvordan min arbejdsuge kommer til at forløbe. Indimellem opstår der naturligvis nogle uventede situationer, hvor vi må sadle om og ændre planer, og den afveksling trives jeg godt med. Sammen med de faglige udfordringer og samspillet med mine kolleger og vores klienter er det med til at gøre, at jeg er rigtig glad for at arbejde hos Poul Schmith/Kammeradvokaten," afslutter Mia.

Hold dig opdateret: Få juridisk viden og indsigter fra vores eksperter direkte i din indbakke

Når du tilmelder dig vores nyhedsbreve, bliver du opdateret på seneste nyt fra de retsområder, som du ønsker at følge. Du får også adgang til kommende kurser, webinarer og arrangementer – alt sammen designet til at holde dig informeret og ajour. Uanset om du er på udkig efter rådgivning, viden eller netværksmuligheder, er vores nyhedsbreve din nøgle til det hele.