FRA 25. OKTOBER 2023 SKAL BEKENDTGØRELSER I EU-UDBUD UDARBEJDES I EFORMS

Fra den 25. oktober 2023 kan de standardformularer, vi kender i dag, ikke længere anvendes til at publicere bekendtgørelser i EU-udbud. Udarbejdelse af bekendtgørelser skal i stedet foretages i formatet eForms.

Fra den 25. oktober 2023 kan de standardformularer, vi kender i dag, ikke længere anvendes til at publicere bekendtgørelser i EU-udbud. Udarbejdelse af bekendtgørelser skal i stedet foretages i formatet eForms.

Siden den 14. november 2022 har det været muligt at benytte det elektroniske format eForms til publicering af bekendtgørelser i EU-udbud. Fra den 25. oktober bliver, som vi har gjort opmærksom på i denne nyhed, offentlige ordregivere forpligtet til at anvende eForms til publicering.


Ovenstående medfører, at det fra udgangen af den 24. oktober 2023 ikke længere vil være muligt at anvende de standardformularer, som vi kender i dag.


Såfremt der udarbejdes udkast til bekendtgørelser i de nuværende standardformularer, vil disse ikke blive konverteret til eForms-formatet ved den obligatoriske overgang hertil.


eForms introducerer væsentlige ændringer i forhold til bekendtgørelsernes struktur. Herudover introduceres adskillige nye felter i bekendtgørelserne, herunder et felt til angivelse af rammeaftalens maksimale værdi, felter til brug for ordregivers aktivering af udelukkelsesgrunde mv.


Med eForms vil der være kortere sagsbehandlingstid fra afsendelse af bekendtgørelser til offentliggørelse i Tenders Electronic Daily (TED) sammenlignet med den nuværende sagsbehandlingstid på 2-5 hverdage.
Det nuværende eNotices bliver erstattet af eNotices2, som kan tilgås her.
Ændringerne i standardformularerne/overgangen til det elektroniske format er en følge af Kommissionens gennemførelsesforordning 2019/1780 og gennemførelsesforordning 2022/2303.

Hold dig opdateret: Få juridisk viden og indsigter fra vores eksperter direkte i din indbakke

Når du tilmelder dig vores nyhedsbreve, bliver du opdateret på seneste nyt fra de retsområder, som du ønsker at følge. Du får også adgang til kommende kurser, webinarer og arrangementer – alt sammen designet til at holde dig informeret og ajour. Uanset om du er på udkig efter rådgivning, viden eller netværksmuligheder, er vores nyhedsbreve din nøgle til det hele.